Information om Vemb Børnehave

Om institutionen

Vi kalder Vemb Børnehave for ”Mulighedernes hus”. Vi har plads og rummelighed til at kunne skabe en hverdag, hvor det meste er muligt, når man kan tænke kreativt og bruge omgivelserne på nye måder. Det gælder både for vores cirka 40 børn og de voksne.

Vi har pladsen og rammerne til at lade fantasien vokse, og det præger vores hverdag ude og inde.

                     

De fysiske rammer

Vi har masser af plads i Vemb Børnehave. Vi bor i et gammel ægpakkeri med rigtigt mange kvadratmeter, mange rum og kroge og plads til leg i små og store grupper.

 

Legepladsen er et favoritsted for både børn og voksne. Her er der også masser af plads til både at cykle hurtigt og til at sidde i en stille krog og se på mariehøns.

På legepladsen har vi blandt andet monstertruck, rumraket, hønsehus, bålplads, gynger, vikingeskib, klatrevæg, udekøkken og meget andet, som danner rammerne om vores hverdag.

Og først og fremmest har vi så højt til himlen, at der er plads til at plante et væld af ideer fra børn og voksne.

 

På førstesalen i huset bor ungdomsklubben, hvor ca. 70 skoleelever mødes onsdag, i perioden september til april, sidst på eftermiddagen og om aftenen.

 

Støtteforeningen

I Vemb Børnehave har vi nogle meget engagerede forældre og borgere, som har dannet en støtteforening for børnehaven. Med deres hjælp bliver både hverdagen og vores fester lidt sjovere for os alle. Støtteforeningen er blandt andet grunden til, at vi kan holde en stor sommerfest for alle børn og forældre. Hvor vi invitere dagplejens personale, børn og forældre velkommen.

Støtteforeningen betyder meget for os i børnehaven – både i form af den store opbakning og den helt praktiske hjælp, som den giver os.

 

Hverdagen i børnehaven

Vi har delt børnehaven op i to grupper. Det gør vi både for at give de mindste en tryg start på livet i børnehaven – og for at give de store de udfordringer, der er med til at ruste dem til skolegangen. Vi mærker tydeligt, at det gør en meget stor forskel for alle børnene, at de får de udfordringer og aktiviteter, der passer til deres alder.

 

 

Pædagogik

                      De Utrolige År

Vemb Børnehave arbejder med den pædagogiske metode DUÅ – De Utrolige År.

DUÅ handler om at skabe rammer, der inkluderer alle børnene i udvikling og læring med fokus på positive relationer og samarbejde mellem børnene, mellem børn og voksne – og mellem børnehaven og hjemmet.

 

På væggen i entreen har vi malet en læringspyramide, som beskriver nogle af principperne i DUÅ.

Du er altid velkommen til at spørge, hvordan vi bruger DUÅ i praksis i hverdagen.

                     

Grønne Spirer

En stor del af børnenes hverdag i Vemb Børnehave foregår udendørs.

Ved vores bålhus hænger et flag, der er symbolet på, at vi er med i ”Grønne Spirer”. Det er Friluftsrådet, der udnævner ”Grønne Spirer”-institutioner, og ud over flaget følger der en masse aktiviteter, materialer og lege med, som er med til at gøre naturen og udelivet en fast og velovervejet del af det pædagogiske arbejde med børnene.

 

Grønne Spirer er ikke kun frisk luft og udeliv – det omfatter en hverdagskultur, som også giver børnene et forhold til natur, sundhed og miljø.

 

På væggen i entreen kan I se billeder og beskrivelser af nogle af de aktiviteter vi laver som led i ”Grønne Spirer”.

 

Ring 96115490 hvis du ønsker at besøge vores fantastiske personale og hus.

 

Se mere på www.holstebro.inst.dk vemb børnehave.

Man kan kontakte børnehaven på mail: Vemb.bornehave@holstebro.dk